Ανεβαίνει σιγά σιγά η θερμοκρασία της θάλασσας

Ανεβαίνει σιγά σιγά η θερμοκρασία της θάλασσας

Ανεβαίνει σιγά σιγά η θερμοκρασία της θάλασσας και θα ανέβει λίγο ακόμα με τις παρατεταμένες ζέστες που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Είναι γνωστό ότι η θερμοκρασία της θάλασσας δεν μεταβάλλεται με τον ίδιο ρυθμό όπως του ατμοσφαιρικού αέρα, εξαιτίας της μεγάλης θερμοχωρητικότητας που την χαρακτηρίζει.

Σύμφωνα με δορυφορικές καταγραφές η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας, αυτές τις ημέρες, στην παραθαλάσσια ζώνη της Ηλείας είναι περίπου στους  22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Όπως παρατηρούμε στον παρακάτω χάρτη, ζεσταίνει η Μεσόγειος με την επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας να φτάνει και να ξεπερνά τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Μην ξεχνάτε μπορείτε να βλέπετε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν μέσα από τις μετεωρολογικές μας κάμερες στο σύνδεσμο https://www.ileiakairos.gr/cameras/ (σμ: μέσω κινητού για να βλέπετε τις κάμερες θα πρέπει να ανοίγετε το σύνδεσμο με κάποιο browser πχ: Samsung Internet, Chrome, Mozilla κτλ.)

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση