ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Με ζέστη ξεκινά η νέα εβδομάδα το νέο 24ωρο (Δευτέρα 14.9). Σε φθίνουσα πορεία ο υδράργυρος από την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αναλυτικά, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, περιμένουμε λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς στα πεδινά και από 15 έως 32 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών.

Στην Ζάκυνθο, περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι  βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Τρίτη, λίγες νεφώσεις και σχετική ζέστη. Οι άνεμοι θα φτάνουν έως τα 4 μποφόρ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως την Πέμπτη, κατά βάση στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τέλος, την Παρασκευή περιμένουμε μπόρες και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά – ορεινά.

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Αφήστε μια απάντηση