ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤETAΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤETAΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει το νέο 24ωρο (Τετάρτη 30.9) με κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Με ανάλογες συνθήκες θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας, έως και την Παρασκευή, καθώς το Σαββατοκύριακο περιμένουμε θεαματική άνοδο της θερμοκρασίας με επικράτηση ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων οι οποίοι θα φέρουν σκόνη από την Αφρική. Υπό αυτές τις συνθήκες, αν και Οκτώβρης, θα επιστρέψει ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιών.

Αναλυτικά, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς στα πεδινά και από 11 έως 19 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά.

Στην Ζάκυνθο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, οι άνεμοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες την Κυριακή θα αυξηθούν με παράλληλη σημαντική μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει θεαματική άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Αφήστε μια απάντηση