ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 – ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 – ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε κατά την διάρκεια της Κυριακής, παραμονή των Θεοφανείων, με τοπικές βροχές, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά – ορεινά και θυελλώδεις βοριάδες με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Την Δευτέρα, Θεοφάνεια, θα επικρατήσει ήλιος με δόντια, ισχυρός παγετός κυρίως το πρωί της Τρίτης και της Τετάρτης.

Αναλυτικά, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες (πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις). Παροδικές, ασθενείς, χιονοπτώσεις στα ορεινά και το απόγευμα στα ημιορεινά και στα νότια σε χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βοριάδες σε ενίσχυση στα 7 με 8 και στα ανοιχτά έως πολύ θυελλώδεις  9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, από το απόγευμα σε πτώση στους +2 στα πεδινά και από +2 έως 6, από το απόγευμα στους -2 στα υπόλοιπα ημιορεινά – ορεινά.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Δευτέρα, Θεοφάνεια, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, οι άνεμοι αρχικά έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη γενικά αίθριος, με χαμηλές θερμοκρασίες & πολύ ισχυρό παγετό τοπικά έως -5 βαθμούς Κελσίου

Τέλος, την Πέμπτη, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, παγετός ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Next PostRead more articles

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση