ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 – ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 – ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Αραιές νεφώσεις περισσότερες στα ορεινά περιμένουμε το νέο 24ωρο (Τετάρτη 3/6). Όμοιες συνθήκες και την Πέμπτη. Την Παρασκευή ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει σημαντική ενίσχυση νοτιοανατολικών ανέμων με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για μεταφορά σκόνης από την Αφρική, οπότε και τα φαινόμενα θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο. Το Σάββατο υπαρκτή πιθανότητα για μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, περιμένουμε αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς στα πεδινά και από 7 έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Παρασκευή, περιμένουμε νεφώσεις και βαθμιαία μεταφορά σκόνης, με πιθανότητα τοπικών βροχών, οι άνεμοι θα ενισχυθούν έως θυελλώδεις 8 μποφόρ στο Ιόνιο, η θερμοκρασία σε νέα άνοδο.

Το Σάββατο,  πιθανότητα για μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά, οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς και εξασθενούν σε μέτριους, η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Τέλος την Κυριακή, γενικά καλός καιρός με την θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Next PostRead more articles

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση