ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε το νέο 24ωρο (Δευτέρα 22/6). Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε από το απόγευμα κατά τόπους έντονες (πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις). Και την Τρίτη θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες με μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες το πρωί στο Ιόνιο και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά. Βαθμιαία από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο.

Αναλυτικά, την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ηπειρωτικά – ορεινά και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά όπου η πιθανότητα είναι μικρή. Κατά τόπους τα φαινόμενα πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς στα πεδινά και από 15 έως 23 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά.

Στην Ζάκυνθο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Τρίτη, περιμένουμε το πρωί σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο (θα επηρεαστεί η Ζάκυνθος), και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, τα κεντρικά και νότια της Ηλείας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη περιμένουμε μπόρες/τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Την Παρασκευή, περιμένουμε ηλιοφάνεια, οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι, η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο.

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση