ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 25 – ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 25 – ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ευνοϊκές συνθήκες θερμικής αστάθειας περιμένουμε το νέο 24ωρο (Πέμπτη 25/6). Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά – ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με μπόρες και τοπικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Από την Παρασκευή απόλυτα καλοκαιρινές συνθήκες θα επικρατήσουν, με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και θα σταθεροποιηθεί στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά – ορεινά θα πυκνώσουν με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στα πεδινά και από 14 έως 27 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά.

Στην Ζάκυνθο, ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις το πρωί και το απόγευμα. Οι άνεμοι  βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα, αίθριος, οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι τις θερμές ώρες, η θερμοκρασία σε περαιτέρω αισθητή άνοδο και θα κυμανθεί στους 33 με 34 βαθμούς.

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση