Έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική & βόρεια Ελλάδα

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην κεντρική & βόρεια Ελλάδα

Βαρομετρικό χαμηλό στην βόρεια Ιταλία θα αλλάξει σημαντικά τον καιρό της χώρας μας βαθμιαία από την Τετάρτη και από τα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη καταιγίδες περιμένουμε στο κεντρικό & βόρειο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας (με εξαίρεση την Θράκη). Τα φαινόμενα κατά τόπους το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι έντονα.

Tην Παρασκευή, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Προσοχή Παρασκευή & Σάββατο

Την Παρασκευή και το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Μακεδονία, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο, δυνητικά ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα όπως τοπικές πλημμύρες, υπερχειλίσεις ρεμάτων κτλ.

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση