Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες
πηγή: meteociel.fr

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από την Τετάρτη με ηλιοφάνεια και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 19 με 21 βαθμούς.

Την Παρασκευή, στα δυτικά οι μέγιστες τιμές θα ανέλθουν στους 22 με 24 και στα υπόλοιπα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, οι μέγιστες τιμές στην χώρα θα κυμανθούν στους 20 με 22 βαθμούς.

Την Κυριακή διαφαίνεται πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, με τα 20άρια να εντοπίζονται στα δυτικά και τα νότια.

Η εξέλιξη του καιρού αυτή θεωρητικά είναι θετική όσον αφορά την αναχαίτιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊου, καθώς ο ζεστός καιρός σύμφωνα με ιατρικές έρευνες δεν βοηθά την εξάπλωση ιών. Ο κρύος καιρός είναι αυτός που ευνοεί την εξάπλωση των περισσότερων αναπνευστικών ιών, εκ των οποίων οι πιο συχνοί είναι οι κορωναϊοί, όπως το κοινό κρυολόγημα. Επίσης, ένα ακόμα θετικό της χώρας μας είναι η ηλιοφάνεια, το φως του ήλιου μειώνει την ικανότητα του ιού να αυξάνεται. (Διαβάστε τα συμπεράσματα των ερευνών ΕΔΩ)

Σε κάθε περίπτωση όμως, λειτουργούμε με σοβαρότητα ώστε να περάσουμε αυτό τον κίνδυνο με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες.

 

Next PostRead more articles

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση