Φθιώτιδα: Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στο Μαρτίνο

Φθιώτιδα: Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στο Μαρτίνο

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε σε ξερά χόρτα στο πρανές της εθνικής οδού και έχει πάρει διαστάσεις μέχρι τις ανεμογεννήτριες.

Πρόκειται για αρκετά μεγάλο πύρινο μέτωπο το οποίο ωστόσο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς έχει κινητοποιηθεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από τα κοντινά κλιμάκια και την Π.Υ. Λαμίας, ενώ ενεργούν και τα δύο PZL που βρίσκονται μόνιμα στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του Κάστρου.Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Μαρτίνο δίπλα στην εθνική οδό.

Gepostet von Tasos Palamidas am Freitag, 19. Juni 2020

με πληροφορίες από tvstar.gr, lamiareport.gr & meteoclub.gr/Fb page

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση