Ιαπωνία: Στους 58 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ιαπωνία: Στους 58 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Οι φονικές πλημμύρες που πλήττουν τη νότια Ιαπωνία, πλήττουν και τα βορειοανατολικά της χώρας την Τετάρτη, με υπερχειλίσεις ποταμών, κατολισθήσεις, προκαλώντας νέους θανάτους, καταστρέφοντας σπίτια και υποδομές.

Από το πρωί της Τετάρτης, ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο είχε αυξηθεί σε 58, οι περισσότεροι στην επαρχεία Kumamoto που επλήγη περισσότερο.

Τουλάχιστον 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ωστόσο, περίπου οι μισές από τις προειδοποιήσεις έχουν αρθεί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχές όπου οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν υποχωρήσει.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στο Κουμαμότο, όπου εξακολουθούν να αγνοούνται 14 άτομα. Δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομία και άλλες ομάδες διάσωσης κινητοποιήθηκαν από όλη τη χώρα, ωστόσο δυσκόλευαν το έργο τους οι σφοδρές βροχές, οι πλημμύρες, οι κατολισθήσεις από λάσπη, καθώς και οι καταστροφές στις υποδομές δυσκόλευαν την πρόσβαση στα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Yoshihide Suga κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. “Καταστροφές μπορεί να συμβούν ακόμη και με λίγη βροχή, όπου το έδαφος έχει κορεστεί από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών”, είπε. Ο Σούγκα δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Η Ιαπωνία πάντα κινδυνεύει από σφοδρές βροχοπτώσεις στις αρχές του Καλοκαιριού. Τον Ιούλιο του 2018, περισσότεροι από 200 άνθρωποι, περίπου οι μισοί από αυτούς στη Χιροσίμα, έχασαν την ζωή τους από σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

πληροφορίες από japantoday.com και φώτο theguardian.com

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση