Ηλεία: Αστάθεια στα ηπειρωτικά – ορεινά την Κυριακή

Ηλεία: Αστάθεια στα ηπειρωτικά – ορεινά την Κυριακή

Και το νέο 24ωρο (Σάββατο 1/8) περιμένουμε υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο στα ηπειρωτικά στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε την Κυριακή 2/8 με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κατά βάση στα ηπειρωτικά και ορεινά.

Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα και να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και χαλάζι.

Όπως είναι γνωστό η αστάθεια δεν μπορεί να εντοπιστεί χωρικά με ακρίβεια, καθώς παρουσιάζει μεγάλη τοπικότητα και σε μικρές αποστάσεις παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στις επικρατούσες συνθήκες.

Κατά τ΄άλλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, θα υποχωρήσουν οι πολύ υψηλές τιμές των τελευταίων ημερών, ωστόσο στις πεδινές, παραθαλάσσιες περιοχές, όπου δεν περιμένουμε να επηρεαστούν από τα φαινόμενα, θα αυξηθεί σημαντικά η σχετική υγρασία δημιουργώντας αίσθημα δυσφορίας.

Τέλος, προσοχή χρειάζεται στις περιοχές όπου οι καταιγίδες ενδεχομένως να μην συνοδεύονται από αξιόλογη βροχόπτωση με την κεραυνική δραστηριότητα να αποτελεί κίνδυνο πυρκαγιών.

 

 

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση