Ηλεία: Έντονη δυσφορία το βράδυ της Δευτέρας

Ηλεία: Έντονη δυσφορία το βράδυ της Δευτέρας

Η αυξημένη υγρασία, όπως γράψαμε στην χθεσινή μας ενημέρωση, είναι το βασικό χαρακτηριστικό του 48ωρου Δευτέρα – Τρίτη.

Το βράδυ της Δευτέρας τα υγρόμετρα φτάνουν και ξεπερνούν το 90%, ενώ από αργά το απόγευμα την αυξημένη υγρασία μαρτυρούν και τα υγρασιονέφη που έχουν αναπτυχθεί κατά τόπους.

Η κατάσταση την Τρίτη θα επιβαρυνθεί και κατά την διάρκεια της ημέρας, οπότε και δεν περιμένουμε η σχετική υγρασία να πέσει κάτω από το 50% δημιουργώντας έντονο αίσθημα δυσφορίας.

Αυτές οι συνθήκες είναι συνήθεις για την περιοχή μας, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουν οι ευπαθείς ομάδες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ή όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Θα πρέπει να παραμένουν σε κλιματιζόμενους χώρους*, ενώ όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους λόγω της έντονης εφίδρωσης που προκαλούν οι συνθήκες αυτές θα πρέπει να προσέχουν να μην αφυδατωθούν, με συμπτώματα όπως ζάλη και αδυναμία.

Όσον αφορά την μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη, αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη αυτή θα δώσουμε κατά την διάρκεια της Τρίτης.

*στους κλιματιζόμενους χώρους λόγω Covid-19 θα πρέπει να ανανεώνεται ο αέρας συνεχώς.

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Αφήστε μια απάντηση