Ηλεία: Η αυξημένη υγρασία το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού

Ηλεία: Η αυξημένη υγρασία το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει το επόμενο 48ωρο (Δευτέρα – Τρίτη 3-4/8) με την αυξημένη υγρασία να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Το ασθενές έως σχεδόν μέτριο νοτιοδυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει θα φέρει μαζί του αυξημένα ποσά υγρασίας κάνοντας τις θερμές ώρες την αίσθηση της ζέστης έντονη.

Τα θερμόμετρα στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 35 βαθμούς, ωστόσο λόγω της υγρασίας η αίσθηση θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη από τις θερμοκρασιακές τιμές.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς δεν είναι υψηλός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση η χρήση φωτιάς με άμεσο ή έμμεσο τρόπο πρόκλησης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις σοβαρής μεταβολής του καιρού το δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας. Εξέλιξη την οποία παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε με τακτικές ενημερώσεις.

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση