Ηλεία: Η εξέλιξη της μεταβολής του καιρού

Ηλεία: Η εξέλιξη της μεταβολής του καιρού

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε το νέο 24ωρο (Τετάρτη 5/8) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα βόρεια με εξαίρεση την Θράκη. (περισσότερα εδώ

Στην Ηλεία την Τετάρτη περιμένουμε από το απόγευμα οι νεφώσεις να πυκνώσουν με πιθανότητα για μπόρες και τοπικές βροχές.

Την Πέμπτη η πιθανότητα για μπόρες ή τοπικές βροχές εντοπίζεται στα βόρεια και τα ηπειρωτικά, ενώ την Παρασκευή φαίνεται σημαντική αστάθεια στα ηπειρωτικά – ορεινά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το Σάββατο πιθανότατα να εξελιχθεί σε ημέρα κακοκαιρίας, σπάνια για την εποχή, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές.

Η εξέλιξη της μεταβολής του καιρού για την περιοχή της Ηλείας είναι επισφαλής. Σε κάθε περίπτωση το τετραήμερο που θα είναι η περιοχή μας υπό την επιρροή της ατμοσφαιρικής διαταραχής χρήζει προσοχής. Είναι αδύνατον να εντοπιστούν τα φαινόμενα με ακρίβεια ακόμα και 24 ώρες πριν. Από την Τετάρτη με το σύστημα στην περιοχή μας, παρακολουθώντας την συμπεριφορά του, θα ενημερώνουμε με τακτικές ενημερώσεις για την εξέλιξή του.

 

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Αφήστε μια απάντηση