Ηλεία: Μέρα αστάθειας η Κυριακή

Ηλεία: Μέρα αστάθειας η Κυριακή

Ευνοϊκές συνθήκες αστάθειας περιμένουμε σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.

Ειδικότερα, το μεσημέρι και το απόγευμα οι αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Υπαρκτή πιθανότητα να επηρεαστούν το απόγευμα και νότια παραθαλάσσια. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, με αυξημένα ποσοστά υγρασίας. Όπως είναι γνωστό η αστάθεια δεν μπορεί να εντοπιστεί χωρικά με ακρίβεια, καθώς παρουσιάζει μεγάλη τοπικότητα και σε μικρές αποστάσεις παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στις επικρατούσες συνθήκες.

Η θερμοκρασία σε πτώση, αισθητή κυρίως στις περιοχές όπου θα βρέξει, στις υπόλοιπες θα ανέβει στους 35 βαθμούς.

Να επισημάνουμε ότι οι καταιγίδες πιθανόν να συνοδεύονται από έντονα χαρακτηριστικά όπως ριπαίους ανέμους, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλάζι. Προσοχή χρειάζεται στις περιοχές όπου οι καταιγίδες ενδεχομένως να μην συνοδεύονται από αξιόλογη βροχόπτωση με την κεραυνική δραστηριότητα να αποτελεί κίνδυνο πυρκαγιών, δημιουργώντας εστίες οι οποίες λόγω των ριπαίων ανέμων των καταιγίδων να λάβουν διαστάσεις.

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση