Ηλεία: Οι καταβάτες θύμισαν “2007”

Ηλεία: Οι καταβάτες θύμισαν “2007”

Το βορειοανατολικό ρεύμα στην περιοχή μας δεν είναι ασυνήθιστο τους θερινούς μήνες και αρχές Σεπτεμβρίου, συμβαίνει όταν επικρατεί πολύ ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, κατά βάση Αύγουστο, το οποίο καθώς διέρχεται τον ορεινό όγκο της Πελοποννήσου, κατέρχεται στην δυτική πλευρά θερμό και ξηρό.

Αυτής της συνιστώσας άνεμοι είναι οι πιο καταστροφικοί για τον κίνδυνο πυρκαγιών καθώς δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ταχεία ανάπτυξη πυρκαγιών.

Η Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 θύμισε την 24η Αυγούστου 2007, τότε που εκδηλώθηκαν οι φονικές πυρκαγιές, χωρίς ωστόσο η σημερινή ημέρα να φτάσει τις ακραίες συνθήκες του καταβατικού ρεύματος του 2007.

Σήμερα, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ζαχάρω με 37,1 βαθμούς Κελσίου και στον Πύργο με 36,9 με υγρασία να κυμαίνεται 23-29%. Το 2007 η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον Πύργο με 41 βαθμούς και μόλις 12% υγρασία!

Διαβάστε σχετικά:

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Αφήστε μια απάντηση