Ηλεία: Πέμπτη & Παρασκευή οι πιο ζεστές ημέρες

Ηλεία: Πέμπτη & Παρασκευή οι πιο ζεστές ημέρες

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Τρίτη σε επίπεδα των 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε περαιτέρω άνοδο την Τετάρτη, με κορύφωση της θερμής μεταφοράς την Πέμπτη και την Παρασκευή όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

Η άνοδος της θερμοκρασίας συνοδεύεται από χαμηλά ποσοστά υγρασίας και σε συνδυασμό με τον θερμικό άνεμο που θα φτάνει σε ριπές και τα 5 μποφόρ δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον εύκολης ανάφλεξης και γρήγορης εξάπλωσης πυρκαγιών.

Πάντως, οι συνθήκες αυτές μπορεί να είναι επικίνδυνες αλλά είναι συνήθεις στην περιοχή μας για τον κίνδυνο. Ο θερμικός άνεμος δεν διαρκεί πάνω από 7 ώρες στο 24ωρο ~12:00-19:00, εξασθενεί αργά το απόγευμα και αλλάζει διεύθυνση κατά την διάρκεια της νύχτας, επιτρέποντας τον έλεγχο των συμβάντων.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199, κάθε δευτερόλεπτο καθυστέρησης μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. civilprotection.gr

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση