Ηλεία: Δροσερός Ιούνιος

Ηλεία: Δροσερός Ιούνιος

Με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες τουλάχιστον έως τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου.

Η άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 29. Ενώ, νέα πτώση διαφαίνεται από την Δευτέρα.

Αν και το τρίτο δεκαήμερο του μήνα δεν δώσει κάποια έντονη θερμή μεταφορά, τότε ο φετινός Ιούνιος θα είναι ο πιο ψυχρός και με διαφορά, Ιούνιος που έχει καταγραφεί τουλάχιστον στην περιοχή μας τα τελευταία 14 χρόνια!

Μέχρι σήμερα, 16 ημέρες Ιουνίου έχει σημειωθεί μόλις μια ημέρα με θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30 (30,6 14/6) με μέση θερμοκρασία 16ημέρου  21,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στον Πύργο. Η κλιματική μέση θερμοκρασία Ιουνίου, της τελευταίας 30ετίας, είναι 23,8 βαθμοί Κελσίου σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση