Ηλεία: Πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο – Ενίσχυση μαΐστρου την Κυριακή

Ηλεία: Πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο – Ενίσχυση μαΐστρου την Κυριακή

Συνεχίζει με δροσερές συνθήκες ο Ιούνιος, ο πιο δροσερός (για την ώρα) τα τελευταία 14 χρόνια και δύσκολα μπορεί να αλλάξει η εικόνα αυτή, καθώς δεν προβλέπεται κάποιο κύμα ζέστης το τελευταίο δεκαήμερο.

Πρόσκαιρη άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος το Σάββατο και θα ανέβει στους 32 και τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή περιμένουμε ενίσχυση του μαΐστρου στα 6 μποφόρ, έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας και της ενίσχυσης των ανέμων, αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών. Σύνηθες κίνδυνος ο μαΐστρος για τα δυτικά.

Διατηρείται ο δροσερός καιρός το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας με συνθήκες αστάθειας, εξέλιξη την οποία παρακολουθούμε και θα την δούμε αναλυτικά στις τακτικές προγνώσεις και ενημερώσεις το Σαββατοκύριακο.

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση