Ινδία: Τουλάχιστον 84 νεκροί και περισσότεροι από 2,75 εκατομμύρια εκτοπισμένοι λόγω των πλημμυρών

Ινδία: Τουλάχιστον 84 νεκροί και περισσότεροι από 2,75 εκατομμύρια εκτοπισμένοι λόγω των πλημμυρών

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες στο κρατίδιο Άσαμ στην Ινδία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 84 ανθρώπων και τον εκτοπισμό 2,75 εκατομμυρίων από τον Μάιο, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι 9 ρινόκεροι σπάνιου είδους πνίγηκαν τις τελευταίες δέκα μέρες.

Τα σωστικά συνεργεία αντιμετωπίζουν διπλή πρόκληση: τις πλημμύρες εν μέσω κορωνοϊού και τον συνωστισμό χωρικών, που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, σε καταφύγια.

«Είναι δύσκολο να ισχύσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν οι άνθρωποι παίρνουν εντολή να εγκαταλείψουν περιοχές στις οποίες υπάρχει άνοδος της στάθμης των υδάτων», δήλωσε ο Σανγκαμίτρα Σανιάλ, ο οποίος είναι μέλος της δύναμης διαχείρισης της κρίσης με τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό αυτό κρατίδιο.

«Ζητούμε από τους ανθρώπους τουλάχιστον να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με ένα καθαρό πανί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Μπραχμαπούτρα αναμένεται να ανέβει κατά 11 εκατοστά, δύο εβδομάδες μετά την υπερχείλισή του που βύθισε στα νερά περισσότερα από 2.500 χωριά.

Το Άσαμ, γνωστό για τις φυτείες τσαγιού, πλήττεται από πλημμύρες κάθε φορά την εποχή των βροχοπτώσεων παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχό τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση