Μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά

Μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νότια της Σικελίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας θα προκαλέσει κακοκαιρία στην χώρα μας το επόμενο 48ωρο.

Ειδικότερα, από το βράδυ της Τετάρτης 25η Μαρτίου μεταβολή του καιρού και από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα με εξαίρεση την κεντρική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου εκεί τα όποια φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά και ασθενή. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός  στο σύνολο σχεδόν της χώρας ( εξαίρεση ανατολική Μακεδονία & Θράκη) την Πέμπτη και την Παρασκευή με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, λόγω των φαινομένων, θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Νεότερα στις τακτικές ενημερώσεις.

Next PostRead more articles

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση