Πολλές βροχές στα Δυτικά το επόμενο τετραήμερο

Πολλές βροχές στα Δυτικά το επόμενο τετραήμερο

Αλλεπάλληλες ατμοσφαιρικές διαταραχές θα δώσουν πολλές βροχοπτώσεις το επόμενο τετραήμερο Σάββατο 23- Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 με τα ισχυρότερα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πυκνές σε μεγάλα υψόμετρα. Από την Τρίτη με την διαφαινόμενη πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται να πέφτουν τα υψόμετρα.

Λόγω των παρατεταμένων και πολλών βροχοπτώσεων αυξημένος είναι ο κίνδυνος πλημμυρών, υπερχείλισης χειμάρρων και ποταμών.

Και στην Ηλεία περιμένουμε περιμένουμε πολλές βροχές, το παραπάνω διάστημα. Οι περισσότερες βροχές αναμένονται κυρίως στις ημιορεινές – ορεινές περιοχές. Κατά την διέλευση των ψυχρών μετώπων το απόγευμα-βράδυ του Σαββάτου, το βράδυ της Κυριακής και την Τρίτη, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα επιπτώσεων είναι αυξημένη (τοπικών πλημμυρών & κατολισθήσεων).

Νεότερα στις ενημερώσεις και τα δελτία καιρού.

Θοδωρής Κονδύλης

MSc Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) | Επιμόρφωση: Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα (ΕΚΠΑ) | BSc Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών