Πύργος: Ο πιο δροσερός Ιούνιος τα τελευταία 14 χρόνια!

Πύργος: Ο πιο δροσερός Ιούνιος τα τελευταία 14 χρόνια!

Αρκετά δροσερά κύλησε ο φετινός Ιούνιος με την μέση θερμοκρασία να φτάνει τους 23,2 βαθμούς Κελσίου, την χαμηλότερη από το 2007.

Μάλιστα, καταγράφηκε και η χαμηλότερη ελάχιστη του μήνα, τα τελευταία 14 χρόνια, με 12,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν καταγράφηκε επεισόδιο καύσωνα με την απόλυτη μέγιστη να μην ξεπερνά τον φετινό Ιούνιο τους 34,1 βαθμούς. Το 2014 κατέχει την χαμηλότερη μέγιστη Ιουνίου με 33,3 βαθμούς Κελσίου. Ενώ, το 2007 κατέχει το απόλυτο μέγιστο ρεκόρ Ιουνίου με τον μεγάλο καύσωνα των 41,1 βαθμών.

Όσον αφορά τον υετό (βροχοπτώσεις), δεν σημειώθηκε βροχόπτωση στην περιοχή του Πύργου, έτσι ο φετινός Ιούνιος μαζί με αυτόν του 2012 αποτελούν τους απόλυτα άνυδρους. Εντυπωσιακός, πάντως, είναι στο γράφημα ο Ιούνιος του 2018 που είχε χαρακτήρα Νοεμβρίου.

με δεδομένα από μετεωρολογικό σταθμό Πύργου Αστεροσκοπείου Αθηνών 

 

Next PostRead more articles

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση