ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 20-21 – ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 20-21 – ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Περαιτέρω αισθητή, πρόσκαιρη, άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε το νέο 24ωρο (Σάββατο 20/6).  Την Κυριακή με την ενίσχυση του μαΐστρου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παράλληλα όμως θα αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών. Μεταβολή του καιρού με μπόρες, βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Δευτέρα. Φαινόμενα περιμένουμε και στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές. Την Τρίτη και την Τετάρτη, η απογευματινή αστάθεια θα εντοπίζεται στα ηπειρωτικά – ορεινά. Άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Αναλυτικά, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο και θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς στα πεδινά και από 14 έως 29 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά.

Στην Ζάκυνθο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές, οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί σε ενίσχυση 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς στα πεδινά και από 15 έως 24 βαθμούς στα ημιορεινά – ορεινά.

Στην Ζάκυνθο, περιμένουμε ηλιοφάνεια, οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Το επόμενο τετραήμερο:

Την Δευτέρα, περιμένουμε από το μεσημέρι μπόρες, βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά – ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι.

Τέλος, την Πέμπτη, γενικά αίθριος καιρός, η θερμοκρασία σε άνοδο.

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση