Έκτακτη εξέλιξη: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Έκτακτη εξέλιξη: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Την απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 αποφάσισαν από κοινού Ιαπωνία και Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Την απόφαση ανακοίνωσαν το μεσημέρι(ώρα Ελλάδος) της Τρίτης, ο Yoshiro Mori, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020 και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Toshiro Muto.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίντζο Άμπε, είχε επιβεβαιώσει ότι ζήτησε από την ΔΟΕ την αναβολή των αγώνων, που επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου. Άλλωστε τις τελευταίες ώρες αυξανόταν ο αριθμός των χωρών που ζητούσαν την αναβολή της διοργάνωσης, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα των ΗΠΑ.

Την Δευτέρα Καναδάς και Αυστραλία ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να στείλουν αθλητές τους στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

πηγή: gr.euronews.com

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Προγνώστης Kαιρού - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr -Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας -

Αφήστε μια απάντηση