Φιλιππίνες: Τροπική καταιγίδα Kammuri αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 4

Φιλιππίνες: Τροπική καταιγίδα Kammuri αναμένεται να ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 4

Μια νέα τροπική καταιγίδα με το όνομα Kammuri αναμένεται να ενταθεί και να γίνει ένας τροπικός κυκλώνας τις επόμενες ώρες που πιθανότατα να φθάσει στην κατηγορία 4 τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται  400 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού Γκουάμ, το μεγαλύτερο και νότιο τμήμα των Νήσων Μαριάνων και κινείται με ταχύτητα 26 χλμ / ώρα ανατολικά των Φιλιππίνων. 

Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν σε ριπές 260 χιλιομέτρων / ώρα σχετικά κοντά στις Φιλιππίνες. Η μετέπειτα πορεία του συστήματος δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά εάν η τροχιά δεν αλλάξει σημαντικά, τότε θα μπορούσε να επηρεάσει τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων με ιδιαίτερη βία.

πληροφορίες από 3bmeteo.com

 

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Προγνώστης Kαιρού - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr -Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας -

Αφήστε μια απάντηση