Ηλεία: Ενίσχυση ανέμων και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προειδοποιεί η ΓΓΠΠ

Ηλεία: Ενίσχυση ανέμων και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προειδοποιεί η ΓΓΠΠ

Ενίσχυση θα παρουσιάσει ο μαΐστρος το νέο 24ωρο (Κυριακή 21/6), και θα φτάσει τα 6 μποφόρ, αναλυτικά στοιχεία στην πρόγνωση καιρού (εδώ).

Η παρατεταμένη ανομβρία, η πιο ισχυρή από το 2008, σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους αποτελούν παράγοντες κινδύνου πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει για τον κίνδυνο μέσω του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδόθηκε το Σάββατο 20/6 για την Κυριακή 21/6 το επίπεδο κινδύνου για την περιοχή μας είναι στο 3 (υψηλός), το οποίο είναι κάτι σύνθετο και σημαίνει υψηλή ευκολία ανάφλεξης, υψηλός ρυθμός εξάπλωσης, υψηλή δυσκολία ελέγχου και σημαντικές επιπτώσεις σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. civilprotection.gr

 

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση