Ινδία: Ασθενείς Covid-19 απομακρύνθηκαν λόγω του κυκλώνα Nisarga

Ινδία: Ασθενείς Covid-19 απομακρύνθηκαν λόγω του κυκλώνα Nisarga

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ασθενείς με covid-19 αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές, χαμηλού υψομέτρου, στις δυτικές πολιτείες της Ινδίας λόγω του κυκλώνα Nisarga ο οποίος κινήθηκε προς τη Βομβάη σήμερα.

Ο κυκλώνας έφτασε στις 1 μ.μ. τοπική ώρα με ταχύτητες ανέμου έως 110 km/hr, σύμφωνα με το Ινδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (IMD). Ο κυκλώνας, που σχηματίστηκε στην αραβική θάλασσα την Τρίτη το πρωί, έπληξε την πόλη Alibag, νότια της Βομβάης.

Οι κυκλώνες σε αυτή την περιοχή είναι σχετικά σπάνιοι – η Βομβάη, αποτελεί οικονομικό κέντρο της Ινδίας με 18 εκ. πληθυσμό, η τελευταία φορά που επλήγη από ανάλογης έντασης καταιγίδα ήταν το 1948.

Η άφιξη του κυκλώνα σήμερα πλήττει την Maharashtra που αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στην Ινδία.  Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων υπερβαίνει τις 72.300, με περισσότερους από 2.400 θανάτους. 

ΠΗΓΗ: cnn.com

Next PostRead more articles

Θοδωρής Κονδύλης

Μεταπτυχιακός φοιτητής (MSc) "Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων" Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) - Επιμόρφωση "Μετεωρολογικά Φαινόμενα, φυσικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα, πρόγνωση καιρού & ακραία καιρικά φαινόμενα" Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) (2020) - Μηχανικός Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Λάρισας (2011) - Ιδρυτικό (2007) μέλος του μετεωρολογικού portal metar.gr - Ιδιοκτήτης των μετεωρολογικών σταθμών Λαμπείας & Ανδρίτσαινας Ηλείας κάθως και των μετεο-διαδικτυακών καμερών του metar.gr στο νομό Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση